top of page
  • Foto van schrijverDanny

Eten in Noord Korea

Bijgewerkt op: 5 nov. 2020

Ahhhhh een van onze favoriete bezigheden op reis; de lokale keuken ontdekken! En Korea heeft meer dan genoeg te bieden...

Pyongyang Cold Noodles

In tegenstelling tot wat veel reizigers denken, zijn er flink wat restaurants in Pyongyang. Verreweg de meeste zijn gespecialiseerd in de Koreaanse keuken maar in de afgelopen jaren zijn er ook een aantal (best degelijke) "buitenlandse" restaurants bij gekomen.


Pyongyang Raengmyon

Okryu-gwan cold noodle restaurant

Koude noodles klinkt misschien niet bijzonder, maar het is onze all-time favorite! Zo bijzonder, dat ze bijna het nationale gerecht van Korea zijn. Zelfs in Zuid Korea vind je meer dan genoeg restaurants die Pyeongyang Naengmyeon (want zo heten ze in het zuiden) op de kaart hebben staan.


Raengmyon is een traditioneel zomergerecht. De zoet-zoute bouillon van onder meer peer en rundvlees is lekker verfrissend op die hete zomerdagen in de hoofdstad. De noodles zijn gemaakt van boekweit en natuurlijk gaat er ook Kimchi in. Het beste restaurant om ze te proeven is het Okryu-Gwan aan de oevers van de Taedonggang. Pyongyangers staan hier soms uren in de rij te wachten voor een tafel!


Kimchi

Kimchi op straat

Vraag elke Koreaan wat er nooit op tafel mag ontbreken, en ze zeggen allemaal zonder uitzondering "Kimchi". Kimchi is gefermenteerde Chinese kool die vaak in het najaar klaargemaakt wordt en in grote aardewerk-potten heel de winter bewaard kan worden. De combinatie tussen zoet, zuur en pittig is heerlijk! Kimchi zie je bij vrijwel elke maaltijd als trouwe speler terugkomen, maar de lekkerste at ik bij mensen thuis. Nu is dat vrij lastig in Noord Korea, maar een mooi alternatief (en bijna net zo lekker) is de Kimchi die op straat verkocht wordt. Vraag je gids om hier wat te kopen, of reis naar Rason en koop het zelf!


Korean BBQ

BBQ duck restaurant in Pyongyang

Mateloos populair in Zuid Korea, de wijk Gangnam stroomt over van de Korean BBQ restaurants, en steeds bekender in Nederland is de Korean BBQ. Ook in het Noorden is de barbecue een populaire tussenstop onderweg naar een avondje bier drinken met je kameraden! Overal in Pyongyang vind je dan ook verschillende restaurants met grilplaten in de tafels ingebouwd. Wij hebben het liefst het afscheidsdiner in het BBQ duck restaurant in Pyongyang. Een avond vol met vlees, Koreaanse sauzen, Kimchi en Soju! Zelf vragen we onze gidsen altijd om bij ons aan tafel te komen zitten en als de Soju eenmaal open is, komen de verhalen vanzelf.


Pansaggi

Pansaggi in de DMZ

Dé koningsmaaltijd in Noord Korea is Pansaggi. 5 tot 11 kleine gerechten geserveerd in koperen schaaltjes. Dit is de manier om verschillende Koreaanse gerechten te kunnen proberen. De gouden regel is; hoe meer schaaltjes, hoe belangrijker de gast. De beste Pansaggi eet je in Kaesong en wij hebben een perfect restaurant voor je gevonden op misschien we de meest unieke locatie ter wereld; Middenin de DMZ!


Internationaal

Italy Pizza

Heb je na al dat Koreaans eten toch zin in een westerse maaltijd (we kunnen het ons bijna niet voorstellen), dan zit je in Pyongyang ook goed. In de afgelopen jaren zijn er verschillende westerse restaurants geopend met prima eten. Zo is er een hamburgerrestaurant, een pizzeria, een café en zelfs een sushirestaurant. Deze reserveer je het beste via ons, maar mocht je ter plekke ineens zin in pizza hebben, trek dan vooral aan de bel bij de gids!


Huiswerk

En nu zelf aan de slag! Tijdens onze laatste reis naar Rason heeft de gids ons laten zien hoe we thuis zelf Kimchi kunnen maken. We hebben het natuurlijk geprobeerd, en hoewel het niet exact smaakt als in Noord Korea (we hebben tóch dat Koreaanse water niet hier) is het resultaat best goed geworden! Of reis met ons mee naar Noord Korea. Dan plannen we een lesje voor je in 😉


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page