Covid-19 updates

Het zijn vreemde tijden en vreemde tijden vragen om aanpassingsvermogen. Waar we normaalgesproken redelijk flexibel kunnen zijn, zijn we nu helemaal overgeleverd aan Covid-19. Noord Korea was het eerste land in de wereld wat de grenzen volledig sloot (op 21 januari 2020) en het ziet er naar uit dat dit nog wel even zo zal blijven. Af en toe mogen er mensen het land in, dit zijn voornamelijk diplomaten en NGO's die bij aankomst een of twee maanden in quarantaine moeten. 

breaking⍟ Zijn de geruchten waar?

Het laatste gerucht wat voornamelijk in China de ronde doet is dat China en Noord Korea een plan aan het bedenken zijn om in januari de grenzen weer te openen. Vooralsnog ontkennen beide partijen dat er sprake zou zijn van een opening en ook onze partners weten van niks. Daarom gaan we er voorlopig nog van uit dat er niks gaan veranderen. Een voorzichtige voorspelling zou zijn dat toerisme in Noord Korea eerst opgestart zal worden voor Chinese reizigers. Voor nu dus nog geen updates... maar zoals altijd houden we je op de hoogte!

Wat is Covid-19?

COVID-19 of het Coronavirus is een virus wat familie is van SARS. De uitbraak van het virus lijkt te zijn begonnen in het Chinese Wuhan, op de markt aan het eind van 2019. Het virus is overgeslagen van dieren naar mensen en daarmee is de pandemie begonnen. 

Wat doet Noord Korea tegen het virus?

Noord Korea heeft de grenzen volledig gesloten voor alle reizigers. De enige uitzonderingen die écht sporadisch gemaakt worden zijn voor diplomaten en NGO's. Deze moeten bij aankomst een tot twee maanden in quarantaine.

 

Overal in het land zijn temperatuur checks en mensen moeten zich aan de richtlijnen van de overheid houden. Zo nu en dan roep de overheid iedereen op om binnen te blijven en zijn winkels gesloten. 

 

De regels zijn streng, maar deze zorgen er naar het schijnt wel voor dat Noord Korea nog steeds Corona-vrij is. Of dit ook echt zo is, kunnen wij op dit moment niet bevestigen. 

 

Wanneer gaat Noord Korea weer open?

Dat is lastig te voorspellen. Noord Korea heeft bij eerdere uitbraken (SARS in 2003 en Ebola in 2015) de grenzen ook voor een periode gesloten. De uitbraak van het Coronavirus is echter veel groter dus het is onmogelijk om er nu een einddatum aan te hangen. Daarbij komt dat Noord Korea mede afhankelijk is van het openen van de grenzen voor toerisme van China of Rusland, omdat alle reizen via een van deze twee landen verlopen.

Wij hopen stiekem op de voorjaarsvakantie van 2021 als opstartdatum, maar tot er een officieel bericht van onze partners komt is het afwachten. 

Kan ik al een reis boeken?

Ja, je kan je reis bij ons al wel boeken. Momenteel hoef je niets aan te betalen en zullen we de restantbetaling in de regel zo'n 2 maanden voor vertrek in rekening brengen. Echter is alles afhankelijk van de opening van Noord Korea. Reizen die je bij ons boekt kan je momneteel kosteloos annuleren totdat er meer duidelijkheid is. Op het moment dat Noord Korea de grenzen weer opent, kunnen we nieuwe reizen vrij snel regelen. Door de te verwachten drukte adviseren we je wel om niet tot het laatste moment te wachten omdat zowel het ministerie in Pyongyang als de ambassade in Beijing je visumaanvraag zullen moeten verwerken. 

Oké, en nu?

Nu moeten we wachten. Wachten, wachten en wachten. Hoe *** het ook is... we kunnen niks anders. Het liefst zouden wij zelf morgen alweer op pad gaan!

Gelukkig hebben we de foto's nog, dus check onze social. Hier houden we je ook op de hoogte van updates!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon