top of page

Net als Sinuiju is Rason een zogenoemde "Special Economic Zone". Hier gaan ze alleen een stukje verder, met een deels geliberaliseerde markt. Dat houdt in dat Koreanen en Chinesen (en in mindere maten ook Russen) hier eigen bedrijven mogen hebben en winst mogen maken. Ondenkbaar in de rest van het land! Een bezoek aan Rason is dan ook anders dan de rest van Noord Korea. Als toerist ben je er "vrijer". Zo mag je buiten je hotel alleen rondlopen en mag je overal met de Noord Koreaanse Won betalen. Je mag er zelfs naar de markt. 

Voor Rason heb je geen visum nodig (wel een permit wat makkelijker te krijgen is). Ook komen er vrijwel geen toeristen. Dat is altijd een pluspunt. Doorreizen naar het "vaste land" vanuit Rason is mogelijk, net als de felbegeerde treinreis naar Rusland! Vanwege de marktwerking is een bezoek aan Rason duurder dan de rest van Korea en door de hoge kosten van bijvoorbeeld de gidsen is een bezoek mogelijk vanaf 3 personen. Wil je alleen of met twee personen, dan kan dit op aanvraag. 

Rondje Rason

Rajin Square. Alleen rondlopen is hier t

3 dagen / 2 nachten

€ 599,- p.p.

VANAF

In afgeslankte vorm is deze reis ook mogelijk voor twee dagen / 1 nacht, dan is de prijs € 325,- p.p.

Reisschema

Dag 1

Rajin textiel fabriek

Overnachting:
Namsan Hotel **
Maaltijden:

Lunch/Diner

Rajin

In de ochtend steek je de grens met de Rason Special Economic Zone over, waar je wordt opgewacht door je gidsen en chauffeur. Op naar Rajin, de belangrijkste stad in Rason. Hier bezoek je de Foreign Language School, voordat je gaat lunchen. 

Na de lunch ga je naar de bank. Hier mag je je geld omwisselen naar Noord Koreaanse Won. En die heb je later nog nodig. Je maakt een wandeling door de stad en bezoekt de Rason Art Gallery. Je bezoekt een schoenen fabriek waarna de gidsen je meenemen naar het Hae'an Beach Park. De dag sluit je af met een biertje in de lokale bar waarna je dineert in het hotel. 

Dag 2

Rajin Port.jpg

Overnachting:
Piphagak Hotel ***
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Na het ontbijt beklim je mt. Sahyang, voor een schitterend uitzicht over Rajin en de baai. Terug beneden, gaan we de Noord Koreaanse Won uitgeven op de Rajin markt. Dit is de enige plek in Noord Korea waar je een markt mag bezoeken! De nationale bloem van Korea, Kimilsungia en Kimjongilia, worden in Rason in greenhouses gecultiveerd. Ook hier mag je een kijkje nemen, waarna je het stadion en de haven bezoekt. 

Na de lunch rij je door naar Pipha island. Onderweg maak je een korte stop om nog wat souvenirs te kopen. Op Pipha island, heb je de middag de tijd om lekker rond te kijken. Je bezoekt het casino wat door een onderneming uit Hong Kong en Macao gerund wordt. De dag sluit je af op het strand van Chujin. 

Het afscheidsdiner is in het Russische restaurant. 

Rajin & Pipha island

Dag 3

Tumangang Station.jpeg

Sonbong & Tumangang

Op je laatste dag in Korea reis je door naar Tumangang via Sonbong. Hier bezoek je de Korean-Russian Friendship house en kijk je uit over het drielandenpunt tussen China, Rusland en Korea bij de Sungjon Pavilion. In Tumangang geniet je van de laatste Koreaanse maaltijd waarna je door reist naar Wonchong. Hier is de brug die je weer terug naar China brengt. Je reis door Rason zit erop.  

Aan de Chinese kant kom je uit in de stad Quanhe.

Aan de grens kan je gemakkelijk een taxi nemen naar Hunchun. Hiervandaan vertrekken dagelijks treinen naar Beijing of naar Yanji (de hoofdstad van de Yanbian Korean Autonomous Prefecture). In Tumangang kan je ook op de trein stappen naar Rusland, mocht je dat liever willen. Hulp nodig? Laat het ons weten!

Overnachting:
Geen
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch

bottom of page