top of page

Net over de grens met China ligt Sinuiju. Het is de eerste stad in Noord Korea waar je aankomt als je per trein naar Noord Korea reist. Sinuiju is sinds kort geopend voor westerse toeristen en daardoor vind je hier nog het "echte" Korea. Het is er een stuk rustiger dan in Pyongyang. Zo regelen de verkeersagenten hier bijvoorbeeld nog de lege straten. Vanaf het platform bij de brug kijk je uit over de Amnok rivier en zie je de hoge flats aan de Chinese kant van de grens. 

Sinuiju is een prima plek om voorafgaand of na je reis door Noord Korea te bezoeken. Of, als je geen zin hebt in een langere reis door Noord Korea, de perfecte optie voor een "kijkje over de grens". 

kijkje over de grens

IMG_8789.JPG

2 dagen / 1 nacht

€ 249,- p.p.

VANAF

Reisschema

Dag 1

Sinuiju standbeelden

Overnachting:
Tongrim hotel ***
Maaltijden:

Lunch/Diner

Sinuiju & Tongrim

Op de afgesproken tijd ga je in Dandong door de douane waarna je de bus over de bus over de brug neemt. Aan de Koreaanse kant helpen de gidsen je door de douane en start je met het programma. Eerst bezoek je het stationsplein met de twee standbeelden in Sinuiju en vervolgens de Pomhyanggi cosmetica fabriek. Deze fabriek mag je niet missen. Aan het eind van de rondleiding kan je hier zelfs Noord Koreaanse schoonheidsproducten kopen.

Na een heerlijke Koreaanse lunch reis je de stad uit en bezoek je de Sinam-ri cooperative boerderij. Hier komt een groot deel van de rijst in Noord Korea vandaan en omdat er maar weinig buitenlanders komen, is het zeer interessant. Hierna reis je door de binnenlanden naar Tongrim waar je in een gloednieuw hotel slaapt. Samen met de gidsen maar je een korte hike naar de waterval van Tongrim. 

 

Het diner is in het hotel waar in de avond een Koreaanse show opgevoerd wordt.   

Dag 2

Sinuiju

Uiju & sinuiju

De volgende ochtend pak je de binnenlandse trein terug naar Sinuiju! Dit is een van de weinige trajecten waar je als toerist een binnenlandse treinrit mag maken. Bij aakomst in Sinuiju reis je door naar Uiju, 28 kilometer verderop. Hier bezoek je de pagode met uitzicht over de rivier en China, en het revolutionaire museum.  

Je luncht in Uiju waarna je terug gaat naar Sinuiju. Hier bezoek je het Folk Park waar je wellicht net als wij middenin een fotoshoot van een bruidspaar valt. Ook bezoek je de Sinuiju art gallery, voor je dagelijkse dosis propaganda art. 

Je sluit je reis af met een bezoek aan de Ponbu kindergarten. Deze school is erg beroemd in Noord Korea, omdat hier al 20 jaar lang de beste deelnemers aan de Mass games vandaan komen! Ze trakteren je zelfs op een leuke show.

 

Aan het eind van de middag zetten de gidsen je weer af bij de brug waar je de bus terug naar China neemt.  

Zowel aan de Chinese als aan de Koreaanse kant dien je te betalen voor de busrit over de brug. Betaling kan alleen ter plekke in Chinees geld, ongeveer 50 RMB per persoon per enkele reis.

Overnachting:
Geen
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch

bottom of page