top of page

Heb je maar kort de tijd of vind je een lange reis door Noord Korea te prijzig, dan is dit de perfecte reis voor jou. In drie dagen tijd krijg je alle hoogtepunten van Pyongyang te zien. Samen met je gidsen en privé chauffeur ga je het dagelijks leven in de stad ontdekken. Je slaapt in een van de 4 sterrenhotels in de stad. 

Deze reis is zo ingedeeld dat je het maximale uit de tijd haalt zonder energieslopend drukke excursieprogramma's te moeten wegwerken. Toch, over smaak valt niet te twisten. Wil je de reis liever anders indelen, dan kunnen we dit voor je aanpassen. Ook kan de reis uitgebreid worden met bijvoorbeeld een bezoek aan de DMZ en Panmunjom aan de grens met Zuid Korea. 

citytrip Pyongyang

dsc_0540.jpg

4 dagen / 3 nachten

€ 554,- p.p.

VANAF

Reisschema

Dag 1

Arch of Triumph

Overnachting:
Yanggakdo**** of Koryo hotel *****
Maaltijden:

Diner

Pyongyang

In China ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven of het station. Je reist vervolgens per vlucht of trein naar de Noord Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Op jouw verzoeken, kunnen we de reis naar Noord Korea ook voor je boeken. 

In de loop van de middag kom je aan in Pyongyang. Bij aankomst duik je samen met je gidsen direct de stad in. Je bezoekt de Arch of Triumph. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het Moranbong district van de stad.

Het diner is in de stad en als het weer het toelaat, maak je nog een korte stadswandeling. 

Dag 2

CIMG2831.JPG

Overnachting:
Yanggakdo**** of Koryo hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Pyongyang

Na het ontbijt in het hotel ga je op pad. Je bezoekt vandaag onder meer de Mansudae monuments, waar de twee standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il staan. Dan bezoek je de Chollima Statue en in de Foreign languange bookshop koop je je souvenirs waarna je via het Kim Il Sung Square de Grand People's Study House bezoekt. 

Na de lunch is er meer tijd voor shoppen! Dit keer met de locals. Je neemt eerst de metro waar je uitgebreid mag rondkijken. Je stapt uit voor de deur van het Kwangbok shopping centre en nadat je je euro's hebt omgewisseld voor Noord Koreaanse Won ga je shoppen! Kijk ook vooral op de tweede etage, waar een stand is ingericht met Ikea meubels. 


Na al dat winkelen heb je een koud biertje verdient, dus door naar een van Pyongyang's bier café's. Vervolgens bezoek je nog the monument to party founding, waarna je te voet Ryongmyong street gaat ontdekken.  

Je eet die avond in het restaurant boven de lokale Miniso (de enige "onofficiële" Japanse-achtige winkel in Pyongyang)!

Dag 3

Mangyongdae Native House

Overnachting:
Yanggakdo**** of Koryo hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner 

Pyongyang

Na het ontbijt trek je erop uit voor je tweede dag in de hoofdstad. Je bezoekt als eerste de Juche Tower. Voor € 5,- mag je naar boven en heb je een schitterend uitzicht over Pyongyang.  Vervolgens reis je door naar de buitenwijken van de stad. Hier bezoek je de Arch of Reunification en het geboortehuis van Kim Il Sung in Mangyongdea. Deze plek is erg belangrijk in de geschiedenis van de Noord Koreanen, zoals je ook zal zien in de basisschool die je vervolgens bezoekt. 

Lunchen doe je in Mirae street waar je ook nog even mag rondlopen. Via de Pothong gate ga je naar het Korean War museum en de USS Pueblo, het spionageschip van de Verenigde Staten. Iets luchtigs om mee af te sluiten is een wandeling langs de Taedonggang naar Morangbong hill park. Als je bezoek in het weekend valt, is het park afgeladen vol met Koreanen die wat ontspanning zoeken en hier komen om te barbecueën. Daar krijg je trek van, dus het afscheidsdiner heb je vandaag in het BBQ Duck restaurant. 

De dag sluit je af op de Kaeson funfair (optioneel) waar je samen met je gidsen en honderden andere Koreanen de achtbanen kan uitproberen! 

Dag 4

Pyongyang Station

Overnachting:
Geen
Maaltijden:

Ontbijt (lunch in de trein, ongeveer 10,- p.p.)

Pyongyang

Na het ontbijt brengen de gidsen je naar het station of naar de luchthaven. Het is tijd om afscheid te nemen van je gidsen en aan de terugreis te gaan beginnen. Persoonlijk reizen we het liefst terug per trein, omdat je dan de binnenlanden van Noord Korea te zien krijgt. Kleine dorpen en velden vol graan of rijst trekken aan je voorbij. Heb je weinig tijd, dan in een vlucht ook een prima optie.

bottom of page